Köyümüzden Haberler

 

İstanbul'da geçtiğimiz hafta etkili olan sağanak yağmurda İlköğretim okulu öğrencisinin sele kapılarak bir otobüsün altına sürüklenmesi, amatör kamera tarafından saniye saniye görüntülendi. Talihsiz çocuk hastanede yaşam savaşı veriyor.

İstanbul'da etkili olan sağanak yağmur sonrasında oluşan sel, Üsküdar Selami Ali İlköğretim Okulu öğrencisi Sinan Vardar'ı hastanelik etti. Alınan bilgiye göre, Sinan Vardar okuldan geldikten sonra ekmek almak için bakkala gitti. Selanikler Caddesi'deki bakkaldan ekmek alan küçük çocuk hızlı adımlarla evine doğru koşmaya başladı. Bu sırada sağanak yağmur nedeniyle sokaklar birkaç dakika içinde dereye döndü. Sinan Vardar, kaldırımdan yola indiği an sele kapıldı. Yol boyunca sürüklenen Sinan Vardar, can havliyle kalkmaya çalışsa da başaramadı. Bu şekilde yaklaşık 20 metre sürüklenen Vardar, park halindeki otobüsün arka lastikleri arasına sıkıştı.

Bu sırada evinin camından olaya şahit olan ve o anları kaydeden bir vatandaş, bağırarak çevredekilere haber verdi. Aks ve dingil arasına yüz üstü şekilde sıkışan Sinan Vardar'ı gören vatandaşlar yardıma koştu. O gün izinli olan polis memuru Halis Demirhan da Sinan'ın yardımına koşanlar arasındaydı. Sel suyunun otobüsün kaportasını aşması nedeniyle, önce kum torbalarıyla suyun yönü değiştirildi. Vatandaşlar, buldukları iki kriko vasıtasıyla otobüsü birkaç santim yükselterek çocuğu kurtardı. İlköğretim öğrencisi olayın yaşandığı yere yakın özel bir hastaneye kaldırıldı.

http://tvarsivi.com/player.php?i=2012050823437